Adma - Živa Veingerl Čič

Živa Veingerl Čič

visokošolska učiteljica, Doba fakulteta

Živa Veingerl Čič  je doktorirala s področja upravljanja individualne uspešnosti zaposlenih na Ekonomsko poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. Ima več kot dvajset let izkušenj v poslovnem sektorju na področju trženja, komuniciranja, svetovanja  in kadrovskega menedžmenta.
Je certificirana trenerka in certificirana coachinja ter avtorica ali soavtorica številnih poljubnih in znanstvenih člankov ter poglavij v uglednih domačih in tujih znanstvenih revijah in knjigah. Kot raziskovalka sodeluje tudi v različnih domačih in mednarodnih raziskovalnih ter aplikativnih projektih. Od oktobra 2019 je zaposlena na DOBA Fakulteti kot visokošolska učiteljica. Navdihuje jo usmerjenost na posameznika in njegov napredek ter razvoj organizacij.

Osebna agilnost: Ključna kompetenca v negotovem okolju.

Spopadanje s spremembami je eden največjih osebnih izzivov našega časa. Svet se trajnostno in temeljito spreminja,  medtem ko osebna sposobnost spreminjanja postaja osrednji dejavnik kariere. Osebna agilnost je torej ena od ključnih kompetenc, ki jih kot zaposleni potrebujemo za uspeh in uspešno  krmarjenje med izzivi  negotove prihodnosti. V okviru predavanja boste spoznali kaj odlikuje agilne zaposlene, kaj je mentalna agilnost in kako vaše sposobnosti prilagajanja razmišljanja podpirajo vašo odpornost na spremembe. Pomagala vam bom odkriti vaše osebne “fiksne miselne pasti”, ki vam preprečujejo, da bi delovali z miselnostjo rasti. Za zaključek pa bom podala tudi priporočila in praktične nasvete, ki vam bodo lahko koristili
pri krepitvi vaše osebne agilnosti.