Tina Bončina

Zdravnica, predavateljica, psihoterapevtka

Kot avtorica knjige “Izgorelost: si upate živeti drugače?” na strokoven, a razumljiv način pojasni, kaj je izgorelost, kako in zakaj nastane in kako (dolgo) jo zdravimo.
Medicino je študirala v Ljubljani, opravila sekundarijat na Kliničnem centru in nato delala na Psihiatrični kliniki Ljubljana. Na samostojno pot se je podala leta 2010, sicer pa psihoterapijo izvaja od leta 2005. Dela s posamezniki, skupinami ter otroki in mladostniki. O izgorelosti, zdravljenju in preventivi tega sindroma predava in izvaja delavnice. Pri svojem terapevtskem delu uporablja različne principe: transakcijsko analizo, razvojno psihologijo, imaginacijo, logosintezo. Kot prva slovenska terapevtka logosinteze uči tako strokovnjake, ki se ukvarjajo s travmo kot posameznike, ki se želijo te metode naučiti za samopomoč.

Uspešno postavljanje in doseganje ciljev

Na predavanju bomo definirali kaj je cilj, kako ga oblikujemo in kako načrtujemo pot, da bi ga dosegli. Kakšne so ovire, ki si jih sami zastavimo in kako jih odstraniti. Kakšno vlogo imajo pričakovanja in kakšno lastnosti posameznika in izvajalca ter kako obvladati stres povezan s tem.