Tanja Želj

Profesorica športne vzgoje in trenerka pilatesa

Tanja Želj je po poklicu profesorica športne vzgoje in trenerka pilatesa, po duši pa strastna zagovornica samostojnega obuvanja nogavic pri 80 in po srcu mama in partnerica. Že 20 let dela kot osebna trenerka, 3 leta je bila zaposlena v osnovni šoli, 5 let je poučevala kadre na Fitnes zvezi Slovenije in 5 let je učila na višji šoli B2. 12 let je vodila Pilates center Tanergija. Izdala je knjigo Ustrezna vadba po porodu, 2 strokovna priročnika in DVD za pilates vadbo in DVD za pilates vadbo za nosečnice. Piše tudi različne prispevke za različne portale in revije. Sedaj deluje v Ljubljani pod svojo blagovno znamko, vodi pa tudi spletne programe za gibanje in osebno rast ter za ženske, ki imajo težave s ščitnico.

Telesno ravnovesje – ključ do zdravja

Vse živo ves čas stremi k ravnovesju. V človeškem telesu so slikoviti prikaz dobrega ravnovesja žleze z notranjim izločanjem, ki izločajo hormone. Vrednosti hormonov morajo biti vsaj v sredini referenčnih vrednosti, da smo zdravi. Ravnovesje rušimo z nezdravim načinom življenja in dela. Prvi korak k dobremu telesnemu ravnovesju je zagotovo dobra osnova, kamor spadajo spanje, gibanje in prehrana.

Na srečanju bomo spoznali kratke, enostavne, a učinkovite napotke, kako poskrbeti za svojo dobro osnovo. Napotke boste lahko takoj uporabili v praksi.