Slogan kongresa "V labirintu priložnosti" postavlja ton za raziskovanje, učenje in izkoriščanje priložnosti v poslovnem svetu ter poudarja, da je v vsakem izzivu tudi potencial za rast in uspeh. Priložnosti bomo raziskovali skozi naslednja tematska področja: 

 • Upravljanje časa in produktivnost: Odkrijte, kako učinkovito upravljati svoj čas, da boste izkoristili priložnosti za rast in razvoj.

 • Komunikacija in sodelovanje: Poglobite se v izboljšanje komunikacijskih veščin, ki vam bodo pomagale uspevati v kompleksnem svetu poslovanja.

 • Spremljanje trendov in inovacije: Izkažite se s sposobnostjo sledenja trendom in inovacijam, ki vas bo ohranila konkurenčne in uspešne v nenehnem spreminjajočem se poslovnem okolju.

 • Digitalna transformacija in tehnološki trendi: Raziskujte, kako tehnologija spreminja krajino poslovnega sveta in kako lahko izkoristite digitalno preobrazbo za svoje potrebe.

 • Izgradnja vodstvenih veščin: Postanite voditelj in se naučite, kako uspešno voditi svojo ekipo.

 • Učinkovito upravljanje stresa: Poslovni svet prinaša svoje izzive, vendar se boste naučili obvladovati stres ter izkoristiti priložnosti, ki se pojavijo v zahtevnih trenutkih.

 • Pogled v prihodnost in potencialne priložnosti: Razpravljali bomo o tem, kako se oblikuje prihodnost in kakšne so možnosti za uspeh v dinamičnem svetu poslovanja.

 • 8.00

  1

  Sprejem in registracija

 • 9.00

  2

  Otvoritev Kongresa ADMA - Usmerjeno v labirintu

  Polona Koštomaj

  Programska direktorica znamke ADMA

 • 9.30

  3

  bosko-prastalo-slika-splet-ADMA-2024

  Umetnost mreženja = eleganca poslovnih odnosov

  Boško Praštalo

  STROKOVNJAK ZA POSLOVNO MREŽENJE, SELLUTION D.O.O.

  Prikaži več

  Ste kdaj pomislili na to, kako mreženje spreminja življenja in odpira vrata neštetim priložnostim? Mreženje ni le izmenjava vizitk ali kratkih pogovorov na dogodkih. Je umetnost gradnje globokih, smiselnih povezav, ki vas lahko popeljejo dlje kot ste si kdaj predstavljali. Dobri in pravi poslovni stiki lahko spremenijo vašo karierno pot in vas naredijo nepogrešljive v poslovnem labirintu.

  Na predavanju bomo raziskali, kako lahko vsak izmed nas kot osebna blagovna znamka pozitivno vpliva na kakovost odnosov okoli nas. Razmislite zakaj vas ljudje cenijo in kako z vašim prispevkom rastejo, se razvijajo. Odkrili bomo, kako strateško oblikovati svojo mrežo in se odločati, koga želimo v svoji bližini. Postali boste proaktivna oseba, ki ji partnerji zaupajo, in s katero gradijo medsebojne odnose, ki prinašajo vrednost za vse vpletene.

 • 10.10

  smiljan-mori-kADMA-2024

  Katapultiraj se! Odkrivanje poti do uspeha

  Smiljan Mori

  PODJETNIK, COACH, MOTIVACIJSKI GOVORNIK, INVESTITOR IN AVTOR 11 NAJBOLJ PRODAJANIH KNJIG TER ŠTEVILNIH TEČAJEV

  Prikaži več

  Vabimo vas na navdihujočo predavanje Smiljana Morija z naslovom "Katapultiraj se! Odkrivanje poti do uspeha", kjer bo delil ne le svoje bogato znanje in izkušnje, ampak tudi praktične strategije, ki so ključne za vsakogar, ki si želi ustvariti uspešno kariero ali posel.
  Dobili boste vpogled v to, kako se soočati z izzivi in kako izkoristiti priložnosti, ki se vam ponujajo.
  Smiljan Mori ni le teoretik; je praktik, ki živi po načelih, ki jih predaja. Njegova sposobnost, da teorijo pretvori v praktično uporabno znanje, je neprecenljiva.
  To predavanje ni le priložnost za učenje; je vabilo k akciji, ki lahko spremeni vaše življenje.
  Zbudite svoj potencial in si katapultirajte pot do neizmernih možnosti!

 • 11.00

  Odmor

 • 11.30

  1

  Sandi-markon-kADMA-2024

  Prihodnost delovnega okolja: Kakšne spremembe nas čakajo?

  Sandi Markon

  LASTNIK IN DIREKTOR SKUPINE STROKA.SI

  Prikaži več

  Svet dela se s hitrim tempom spreminja. Digitalizacija, avtomatizacija in umetna inteligenca (AI) preoblikujejo delovna mesta ter načine dela. V tem kontekstu se postavlja vprašanje: kako bomo delali v prihodnosti?

  Predavanje bo predstavilo potencial AI orodij, kot sta Copilot in ChatGPT, za bolj učinkovito in produktivno delo. Raziskali bomo, kako lahko AI avtomatizira ponavljajoče se naloge, skrajša čas dela in izboljša natančnost.

  Predstavljeni bodo konkretni primeri uporabe AI orodij v različnih kontekstih:

  • povzemanje sestankov in dokumentov,
  • organiziranje podatkov.

  Zaposlenim, ki bodo sprejeli moč AI, bo le-ta omogočila boljšo produktivnost, inovativnost in konkurenčnost. Govora bo tudi o izzivih in priložnostih, ki jih prinaša AI, ter o tem, kako se lahko nanje pripravimo.

 • 12.15

  peter-mesarec-adma-2024Natrenirajte Chat GPT s svojim znanjem in slogom

  Peter Mesarec

  STROKOVNJAK SPLETNEGA MARKETINGA

  Prikaži več

  Vi ste unikatni, vaše podjetje je unikatno in vaše naloge so unikatne. Zato je uporaba orodij, ki jih uporabljajo vsi drugi pogosto izguba časa, kajti takšna orodja za splošno rabo, ne zadovoljijo vaših potreb. Tudi pri najboljšem orodju, Chat GPT je tako, prilagoditi si ga morate svojim potrebam, ga napolniti s svojim znanjem, šele nato vam lahko resnično pomaga. Zato bomo v tem predavanju pogledali, kako si lahko Chat GPT prilagodimo svojim potrebam, ga napolnimo s svojim znanjem in ga nato uporabljamo tako, da so njeni (njegovi?) odgovori res prilagojeni čisto nam. Vse to praktično, s primeri in direktno na odru.

 • 13.00

  Kosilo

  Prikaži več

  Lepi spomini so povezani z dobro hrano! Zabava za vaše brbončice je organizirana v restavraciji Grand Hotela Bernardin, kjer vas čaka okusen polni samopostrežni bife.
  Le-ta ponuja različne možnosti, ki bodo zadovoljile številne okuse, da boste na popoldanskih predavanjih lačni le novih znanj.

 • 14.15

  marijeta-kobetic-kADMA-2024

  5 orodij za večjo produktivnost v pisarni

  dr. Marijeta Kobetič

  AKREDITIRANA COACHINJA PRI ICF IN EMCC

  Prikaži več

  Na poti do večje produktivnosti v pisarni vas vabim, da odkrijemo pet ključnih orodij, ki bodo spremenila vaš pristop k organizaciji.
  Poznavanje koncepta SMART ciljev bo zagotovilo, da boste postali bolj učinkoviti in uspešni v delovnem okolju. Eisenhoverjeva Matrika bo razkrila umetnost prioritizacije, medtem ko bo Pomodoro Tehnika odklenila vrata k časovnemu upravljanju in izboljšanju vašega fokusa. Potem se bomo seznanili s čarobnostjo digitalnih pomočnikov, kot sta Trello in Miroboard, ki bosta poskrbela za optimizacijo nalog, sodelovanje in celo izboljšanje vaših sestankov. Končali bomo s Calendlyjem, ki bo postal vaš zvesti pomočnik pri brezhibni organizaciji sestankov. Pripravite se na preobrazbo načina, kako pristopate k svojemu delu!

 • 14.55

  5

  uros-ferlin-kADMA-2024

  Hekanje časa za učinkovito delo

  Uroš Ferlin

  USTANOVITELJ DELAVNIC HEKANJE ČASA

  Prikaži več

  Hekanje časa pomeni stopiti iz primeža časa v ta trenutek. Ta trenutek je vse kar pravzaprav imamo. Tega trenutka ne moremo raztegniti, shraniti ali skopirati. Je tukaj in zdaj. Ko stopimo v ta trenutek, naše delo postane bolj učinkovito. Biti v trenutku je postalo oteženo, ker je na poti k temu ogromno distrakcij, stresa in ovir pri našem delu. Namen tega predavanja je razširiti zavedanje in znanje o učinkovitosti časa: Kako biti v trenutku? Kako ustvariti idealni urnik? Kako izboljšati TO-DO listo pri delu? Spoznali boste kaj je ključ za hekanje časa in kateri uporabni heki vam lahko takoj pomagajo pri tem, da boste vaš čas lahko izkoristili bolj učinkovito.

 • 15.30

  Odmor

 • 16.00

  sanela-peresciutti-kADMA-2024

  Emocionalni možgani

  Sanela Peresciutti

  ZDRAVNICA IN PREDAVATELJICA NA PODROČJU PSIHOLOGIJE IN PSIHOTERAPIJE, UKC LJUBLJANA

  Prikaži več

  V današnjem času se veliko govori o stresu, depresiji, motivaciji ter odnosih v službi in doma. Predavanje postavlja poudarek na pomembnosti psihološke kleti v vsakdanjem življenju ter razkriva, zakaj je ne smemo zanemariti. Osredotoča se na motivacijo, spodbujanje zaupanja in optimizma ter izboljšanje odnosov med zaposlenimi ter njihovo uživanje v odnosih. Raziskuje tudi ključno vlogo zaupanja v odnosih. Psihološko zdravje je umetnost in mistika, ki tvorita pomemben del zdrave strukture osebnosti. Zanimanje za povezanost telesa in duha sega vse do preteklosti, saj so se tradicionalne medicine osredotočale prav na to področje. Vpliv kakovostnega odnosa do sebe in drugih na naše življenje, predvsem na zdravje, je izjemno pomemben. Predavanje prav tako razpravlja o "hiši zdravja" ter se dotika temeljev in stebrov na prijazen in spodbuden način. Sproščeno stanje telesa in duha upočasnjuje srčni utrip, znižuje krvni tlak ter spodbuja boljšo prekrvavitev večjih mišic, kar zmanjšuje napetost.

 • 17.00

  adma-odlicnost-leta

  Podelitev nagrade ADMA odličnost leta

  Prikaži več

  Priznanje ADMA ODLIČNOST LETA je prestižno priznanje, s katerim izpostavimo in nagradimo uspešne in perspektivne posameznike, ki delujejo na področju podpore menedžmentu, posameznike, ki gradijo in povezujejo odnose na ravni celotne organizacije ter vse tiste, ki pomembno prispevajo k uspešnosti le-te. Razlasili bomo letošnje prejemnike nagrade v dveh kategorijah: “Male in srednje organizacije” ter “Velike organizacije”

 • 17.40

  Somersby druženje

  Somersby druženje

  Terasa GH Bernardin
  Prikaži več
 • 7.00

  1

  Dobrodelni tek ali pohod

  Več o predavanju
 • 9.00

  2

  elvi-ADMA-2024

  3 ključna dejanja za pozitivno delovno okolje

  Elvi Rwankuba
  Prikaži več

  Želite ustvariti bolj pozitivno delovno okolje? Vas zanimajo učinkoviti načini za reševanje nesoglasij in gradnjo zaupanja v ekipi? Bi radi izboljšali svoje medosebne odnose? Na predavanju bom razkril tri ključna dejanja, s katerimi lahko učinkovito spremenite vzdušje v vašem delovnem okolju. S poudarkom na najosnovnejših načelih komunikacije (zahvala, opravičilo, nasvet/povratna informacija) bomo raziskali, kako lahko s temi akcijami bistveno vplivate na vaše dojemanje drugih in način, kako drugi dojemajo vas. Skozi zanimive konkretne primere bomo spoznali, da so te tri ključne akcije uporabne v vsaki situaciji in lahko izboljšajo vsak odnos.

  Skupaj bomo odkrili, kako postati najbolj cenjeni in priljubljeni sodelavec ali vodja v vašem podjetju.

 • 9.40

  b-sara-mitrovic-kADMA-2024

  Vodenje z besedo – ustvarjalni sestanki

  B. Sara Mitrović

  FINALISTKA IZBORA ADMA ODLIČNOST LETA 2023 IN PRAVNA SVETOVALKA

  Prikaži več

  Dobro vodenje sestankov pomembno doprinese k povečanju produktivnosti ter uspešnosti izvedbe nalog. Kako izstopiti iz ozadja in zasijati na sestankih, ki jih vodite? Kaj so ključi uspešne organizacije in vodenja sestankov? Ali dovolj dobro poznamo vloge udeležencev sestanka – kakšna je vloga organizatorja, kdo je vodja sestanka, katere so naloge sekretarja? Kdaj se prepustiti toku sestanka in kdaj prevzeti krmilo v svoje roke? Ali nam pri tem lahko kako pomaga poslovni bonton? Katere so tiste mehke veščine, ki so pri tem nepogrešljive? Z vsem tem in še kakim trikom se bomo spoznali na predavanju. Motivirajmo sebe in svoje sodelavce ter skupaj ustvarimo uspešen sestanek!

 • 10.20

  danijela-brecko-kADMA-2024

  Čustvena inteligenca v digitalni dobi

  dr. Danijela Brečko

  IZVRŠNA DIREKTORICA INŠTITUTA SOFOS

  Prikaži več

  Živimo v vznemirljivem svetu, kjer se tehnologija vse bolj prepleta s človeškim vsakdanom in kjer postaja čustvena inteligentnost ključnega pomena za uspešno navigacijo skozi kompleksnost sodobnega življenja. S socialnimi omrežji, klepetalnicami in drugimi digitalnimi platformami, kjer izražanje čustev poteka prek besedilnih sporočil ali emotikonov, se pojavlja izziv prepoznavanja in izražanja kompleksnejših čustev.

  V predavanju bomo naslovili pomen čustvene inteligentnosti za ohranjanje povezanosti, empatijo ter zdrave odnose v digitalni dobi. Z nekaj primeri bomo prikazali, kako čustvena inteligentnost vpliva na naše vsakodnevno odločanje in predstavili nekaj namigov, kako lahko čustveno inteligentnost v digitalni dobi krepimo in razvijamo.

 • 11.00

  Odmor

 • 11.00

  Preddverje - vzporedni program

  Literarna urica z Marico Androjna: Kako s poezijo obogatiti posel

  Pogovor vodi Slavica Bučan
 • 11.30

  1

  petra-bozic-Blagajac-kADMA-2024

  Delovno srečo lahko natreniramo!

  Petra Božič Blagajac

  MEDNARODNA CERTIFICIRANA MANAGERKA DELOVNE SREČE

  Prikaži več

  Sreča že tisočletja predstavlja ultimativni cilj posameznikovega življenja, vedno pogosteje pa svoje mesto najde tudi v delovnih okoljih, kjer preživimo velik del svojega aktivnega odraslega življenja. Zato je izjemno pomembno, da se tudi tam dobro počutimo.
  Med predavanjem bomo ugotavljali, ali smo lahko srečni pri delu, kaj je delovna sreča, zakaj bi morala biti način življenja, kakšne koristi prinaša in predvsem, kako jo lahko na-treniramo. Postavili bomo temelje za razvoj bolj pozitivnega delovnega okolja. In ker je samo en človek dovolj, da spremeni razpoloženje, bomo začeli prav pri sebi. Opremili se bomo s preprostimi nasveti, kako vsak dan, z majhnimi koraki, poskrbeti za srečo in izboljšati naše razpoloženje ter razpoloženje sodelavcev.

 • 12.05

  alenka-turicnik-kADMA-2024

  Konflikt kot priložnost za rast podjetja in zaposlenih

  Alenka Turičnik

  MOJPSIHOTERAPEVT.SI

  Prikaži več

  Namen predavanja je osvetliti konflikte v delovnem okolju z druge perspektive. Vprašali so bomo:

  Kaj je njihova pozitivna plat? Kakšne prednosti lahko konflikti, če jih dovolimo, prinesejo podjetju?

  Predavanje odpira nadaljnja vprašanja, kot so:

  Kako v podjetju sistematično spodbujati primerne načine izražanja mnenja ter predlogov zaposlenih? S katerimi ovirami se pri tem srečujemo?

  Kako v podjetju spodbujati kulturo podajanja konstruktivne kritike?

  Kako preprečiti, da bi konflikti prerasli v neobvladljive razsežnosti?

  Predstavljena tematika bo ponazorjena na praktičnih primerih.

 • 12.40

  3

  stas-znidar-kADMA-2024 730

  Pozitivni odnosi - Opora v spremembah in razlog da ostanemo

  Staš Žnidar

  PSIHOTERAPEVT, PREDAVATELJ IN IZVAJALEC DELAVNIC RELACIJSKE INTELIGENCE IN RAZVOJA MEHKIH VEŠČIN

  Prikaži več

  Okrnjeni medosebni odnosi so nevarnost, ki pomembno pripomorejo k stresu na delovnem mestu in jo ob podaljšani izpostavljenosti povezujemo s psihiatričnimi in fiziološkimi zdravstvenimi težavami.
  Če odnosi v službi vsebujejo zaupanje, potem se v možganih aktivira nagrajevalni sistem, ki spodbuja tovrstno sodelovanje. Ekipe tako pridobijo angažiranost zaposlenih, deljenje znanja, zadovoljstvo z odnosi pripelje do močnejše navezanosti na organizacijo, inovacij, povezanosti, pozitivnih čustev, zaupanja.
  Na predavanju bo predstavljeno: Kaj lahko za razvoj pozitivnih delovnih odnosov naredimo sami zaposleni, vodja in delodajalec? Kaj če pri delu prevladujejo negativni delovni odnosi? Čigava odgovornost je to in kdaj prekoračimo mejo delo/zasebno?

 • 13.15

  4

  Kosilo

  Prikaži več

  Lepi spomini so povezani z dobro hrano! Zabava za vaše brbončice je organizirana v restavraciji Grand Hotela Bernardin, kjer vas čaka okusen polni samopostrežni bife.
  Le-ta ponuja različne možnosti, ki bodo zadovoljile številne okuse, da boste na popoldanskih predavanjih lačni le novih znanj.

 • 14.15

  ADMA pogovor: Trajnostna moda in poslovna eleganca

  Katja Toplak vodi pogovor z Mojco Celin
  Prikaži več

  V poslovnem svetu imajo ženske vse manj časa in z njim je povezana tudi pravilna izbira garderobe. Ker je Slovenska moda brezčasna in trajnostna hkrati, želim predstaviti kako sestaviti garderobo in hkrati prihraniti ta čas. Kako zelo pomembno je, da imate v garderobni omari ključne kose oblačil, ki jih dopolnjujete in s tem skrbite tudi za okolje. Ker je tekstilstvo največji onesnaževalec okolja v zadnjih letih, kar se že kaže na podnebnih razmerah je izredno pomembno, da se začne podpirati trajnostna Slovenska moda. Naša skrb je, da ozaveščamo o resnosti tega problema in da poslovni ženski približamo kapsulno (minimalistično) garderobo, da predstavimo glavne in ključne kose, ki so pomembni v poslovnem svetu. Prvi stik s človekom je vizualen, zato lahko naš sogovornik ob prvem kontaktu dobi zelo veliko informacij o nas, ki lahko vplivajo na nadaljnji razvoj okoliščin. Prvi vtis na človeka naredimo v 3-6 sekundah.

 • 14.55

  6

  janez-hudovernik-kADMA-2024

  Visoko učinkovite ekipe

  Janez Hudovernik

  VODJA SVETOVALNEGA PODJETJA PRO ACTA IN LICENČNI PARTNER PERSOLOG GMBH

  Prikaži več

  Pridružite se nam na predavanju, kjer bomo razkrili skrivnosti visoko učinkovitih ekip. Razumeti boste začeli, kako močno zaupanje in psihološka varnost tvorita temelje uspeha. Osredotočili se bomo na pomen ranljivosti v ekipah, ki je ključna za preseganje strahu pred konflikti, kar omogoča odprto in konstruktivno komunikacijo. Grajenje zaupanja in psihološka varnost sta ključni za delovanje katerekoli vrhunske ekipe naj bo to v poslovnem svetu, kot tudi v športu. Ne zamudite te edinstvene priložnosti, da odkrijete, kako lahko vaša ekipa doseže vrhunsko učinkovitost z gradnjo zaupanja. Naučili se boste celo, kako lahko ovrednotite zaupanje. To predavanje vam bo ponudilo praktične nasvete, ki jih lahko takoj uporabite za izboljšanje dinamike vaše ekipe. Pripravite se na preobrazbo vašega delovnega okolja, kjer zaupanje ni le beseda, ampak temelj vsega uspeha!

 • 15.30

  7

  david-zupancic-kADMA-2024

  Znanost mirnega življenja

  David Zupančič

  SPECIALIZANT INFEKTOLOGIJE, PISATELJ, PODCASTER, SPLETNI VPLIVNEŽ

  Več o predavanju

  Kako ob velikih zahtevah modernega sveta skrbeti za svoj notranji mir in psihično homeostazo? Katere tehnike lahko pomagajo na vsakodnevni ravni in na kak način si lahko oblikujemo lastni 'paket' psihološke prve pomoči? V predavanju bo prikazanih nekaj pomembnih, znanstveno podprtih konceptov, od lenarjenja pa do čuječnosti, sprostitvenih tehnik in evolucijskih prednosti empatije, vse povezano v rdeči niti avtorjevih lastnih doživetij, stresov in izzivov. Predavanje se opira na koncepte, predstavljene v avtorjevi uspešnici Znanost mirnega življenja, ki je bila najbolj prodajana knjiga v letu 2023, od izida knjige pa je bila tematika predstavljena že na vrsti večjih, uglednih kongresih, vključno z Zdravstvenim razvojnim forumom na Bledu.

 • 18.30

  8

  VIP večerja s seminarjem "S stilom do uspeha: Kodeks poslovne elegance"

  Prikaži več

  Odkrijte vašo unikatno stilsko izraznost! Pridružite se nam v prijetnem okolju, kjer bomo predstavili izbrane artikle slovenskih oblikovalk, ki vas bodo navdihnili in osvežili vaš poslovni videz. Doživite ekskluzivno izkušnjo, ko bomo iz publike izbrali tri srečne udeleženke, jim ustvarili popolno celostno podobo ter jim razkrili skrite dragulje naše kolekcije, ki bodo poudarili njihovo edinstvenost in samozavest v poslovnem svetu. Vsaki udeleženki bomo na njeno željo pripravili personalizirano barvno karto ter svetovali o kosi, ki bodo najbolj izpopolnili njihov stil glede na tip postave, barvo las in ten kože. Pridružite se nam in odkrijte novo dimenzijo poslovne elegance!

 • 20.30

  9

  ADMA WILD party

  News Cafe, Obala 4f, Portorož
  Prikaži več

V soboto se bo dvorana Europa razdelila na 3 dele oz. 3 ločene dvorane, ki bodo namenjene različnim področjem delovanja oziroma razvoju veščin.

Svoje mesto si lahko zagotovite le na enem od treh možnih sklopov. Izbrani sklop, ki se ga boste udeležili na Kongresu ADMA 2024, vpišite ob oddaji prijave med opombe.

 • 7.00

  Jutranja joga

 • 9.00 - 12.30

  DOBRO POČUTJE NA DELOVNEM MESTU

  09.00 - 10.30

  Najpogostejše poškodbe v pisarni, Domen Zupan, GiBit

  Prikaži več

  Prekomerno sedenje je ena največjih težav sodobne družbe. V povprečju v zahodnem svetu sedimo 10-12 ur dnevno, kar močno vpliva na našo telesno držo in bolečine v vratu, ledvenem delu hrbta in ostalih sklepih. Zmotno je prepričanje, da prekomerno sedenje na delovnem mestu povzroča samo težave v hrbtenici. Tukaj je še veliko drugih stvari kot so na primer bolečine v karpalnem kanalu, otekanje sklepov, bolečine v rami in ostale manjše poškodbe, ki nas omejujejo v našem vsakdanjiku. Na delavnici, ki bo praktično naravnana, bomo spoznali glavne poškodbe, ki nas lahko doletijo ob večletnem delu v pisarni ter pogledali vaje, s katerimi lahko omenjene težave preprečimo ali pa zmanjšamo že nastale bolečine.

  10.30 - 11.00

  ODMOR

  11.00 - 12.30

  Tvoj novi program, Dejan Jaki

  Prikaži več

  Ste se kdaj vprašali, kako bi lahko delovali uspešneje in maksimalno izkoristili svoje potencijale? 95% življenskih vzorcev poteka na podzavestni ravni, 5% pa nadzira in usmerja zavestni del uma. Naši starši, šolsko izobraževalni sistem, delovno mesto, ki ga opravljamo, vloga mame in očeta pa programirajo naš celotni fenomen. Vse to so vloge, ki jih igramo v našem filmu življenja. Smo glavni igralci in kreatorji tega filma. Mravlja predstavlja  zavestni del možganov in je odgovorna za naše kritične in analitične misli. Slon pa predstavlja nagonski in impulzivni del možganov, kjer so doma čustva in spomini. Zamislite si drobno mravljico na hrbtu ogromnega afriškega slona. Naša mravlja marljivo stopica proti vzhodu, a na koncu bo prispela na zahod, če bo v to smer hodil slon, na hrbtu katerega se nahaja. Temu pravimo iluzija oziroma kreacija našega omejenega zavednega uma. Ljudje pa smo čudežna bitja, ki lahko to presežemo.

 • 9.00 - 12.30

  AGENTI SPREMEMB

  09.00 - 10.30

  Moj osebni pomočnik za lažje in hitrejše delo v pisarni, Tin Markon, Stroka.si

  Prikaži več

  V okviru delavnice bomo na konkretnih primerih predstavili uspešno uporabo orodij umetne inteligence, kot sta ChatGPT in Copilot. Pokazali vam bomo, kako si vzpostaviti svojega osebnega asistenta, ki vam bo pomagal pri:

  • pripravi povzetkov sestankov in dokumentov: AI lahko samodejno ustvari povzetke, kar nam prihrani čas in trud pri prebiranju obsežnih zapisnikov ter besedil;
  • organizaciji podatkov: AI lahko pomaga pri kategorizaciji in strukturiranju podatkov, kar nam omogoča boljšo preglednost ter dostopnost;
  • razporejanju časa: AI lahko pomaga pri načrtovanju in upravljanju časa, kar nam pri delu omogoča, da se osredotočimo na pomembne naloge ter izboljšamo produktivnost.

  10.30 - 11.00

  ODMOR

  11.00 - 12.30

  Koristi in pasti družbenih omrežij, Sabina Gosenca

  Prikaži več

  Družbena omrežja imajo močan vpliv na življenje v sodobnih družbah in odpirajo vprašanja o zasebnosti, varnosti ter vplivu na duševno zdravje, hkrati pa so odlično orodje za karierni razvoj, mreženje in trženje.

  Na predavanju bodo udeleženci skozi praktične primere:

  • pridobili ključna znanja in veščine za učinkovito promocijo in komunikacijo na družbenih omrežjih
  • izvedeli, kako učinkovito upravljati s spletno prisotnostjo in komunikacijo podjetja;
  • znali prepoznati priložnosti, ki jih družbena omrežja ponujajo za osebni in poklicni razvoj;
  • znali identificirati pasti in tveganja, povezana z uporabo družbenih omrežij;
  • izvedeli, kako družbena omrežja uporabljati na varen in učinkoviti način;
  • izvedeli, kako graditi osebno znamko in skrbeti za profesionalni razvoj

  Ne zamudite priložnosti, da postanete mojster v navigaciji po digitalnem svetu. Odkrijte, kako lahko družbena omrežja delujejo v vašo korist in se zaščitite pred njihovimi temnimi stranmi!

 • 9.00 - 12.30

  USTVARJAMO TRAJNOSTNO

  09.00 - 10.30

  Trajnostna moda

  10.30 - 11.00

  ODMOR

  11.00 - 12.30

  Trajnostna moda

  Prikaži več

  Na delavnici boste imeli priložnost, da sami izdelate svoj par unikatnih usnjenih uhanov. Poleg tega se bosta v živo predstavili dve izjemni slovenski modni oblikovalki: Barbara Izda, ustanoviteljica blagovne znamke BUBALINA, ter Špela Strašek, mojstrica umetnosti za blagovno znamko BOHO HEADWEAR.

  Barbara ustvarja čudovite usnjene torbice, pasove in uhane, ki so obogateni z doživljenjsko garancijo. Na delavnici boste dobili priložnost, da sami izdelate svoj par unikatnih usnjenih uhanih, pri čemer vam bomo zagotovili potrebni material.

  BOHO HEADWEAR vas bo popeljal v svet ekskluzivnih pokrival, kot so klobuki, obroči, turbani, trakovi za lase in pentlje, ki so vsa ročno izdelana iz najkakovostnejših materialov. Poleg redne ponudbe boste lahko odkrili tudi unikatna pokrivala, ustvarjena posebej za vaše posebne priložnosti.

  Špelini klobuki so že trikrat navdušili v Londonu na prestižnem tednu klobukov, London Hat Week. Njena izjemna kreativnost je privabila tudi pozornost veleposlaništva v Londonu, kjer je za predstavnico oblikovala klobuk, ki je bil zasijal na prireditvah Royal Ascot in Garden Party v Buckinghamski palači. Pridružite se nam in doživite nepozabno izkušnjo vrhunske mode!

 • 12.30

  Zaključek kongresa

Vzporedni program – ČETRTEK, 19. 5.

 • 10.00

  Je pravopis res tako zapleten?

  Katja Vidmar

  Profesorica slovenščine, učiteljica plesa

  Prikaži več

  Kaj vse pišemo skupaj in kaj narazen? Kje stoji vejica? Kaj pišemo z veliko in kaj z malo začetnico? Zakaj nekatera besedila niso razumljiva in logična?

  Najbrž si vsakdo postavlja podobna vprašanja, če se vsakodnevno srečuje s takimi problemi in mora pisati dopise, odgovarjati na spletno pošto in objavljati obvestila. Odgovore iščemo na spletu in velikokrat se zgodi, da smo zmedeni, ker je odgovorov več ali pa si nasprotujejo. Kako torej napisati pravopisno čim bolj natančno in ustrezno besedilo, da bomo z njim dosegli svoj namen?

  Na delavnici bomo osvetlili nekatere najbolj pogoste pravopisne težave – veliko začetnico, pisanje skupaj in narazen, ločila, zapis besed, pregledali vaše poslane dopise in opozorili na napake ter poiskali predloge, kako izboljšati besedila, da bodo učinkovita.

 • 14.45

  Pisarniška razgibalnica – sede na stolu do telesa, ki vas podpira pri delu

  Katja Gaber Vodopivec

  Fizioterapevtka

  Prikaži več

  Delo na računalniku ali s pisalom v roki vas prej ali slej potegne v prisilno držo, v položaje, ki za vaše telo niso prav nič prijetni. Že med delovnim časom običajno traja več ur, sedenju pa se ne izognemo niti v prostem času.

  Čaka vas praktična delavnica, kjer boste začutili na lastnem telesu, kako lahko na hiter, enostaven in zelo učinkovit način poskrbite zase kar med delom. Na pisarniškem stolu, v običajnih oblačilih, brez dodatnih pripomočkov.

  Ta praktična izkušnja lepo dopolnjuje sobotno predavanje 'Skrb za telo pri sedečem delu'. S Kongresa ADMA boste odšli pripravljeni na vse nadaljnje sedeče podvige!

 • 13.40

  Plesalnica

  Katja Vidmar

  Profesorica slovenščine in učiteljica plesa

  Prikaži več

  Plesalnica je namenjena ženskam in moškim, ki preprosto radi plešejo – vedno in povsod. Plesali bomo različne plesne zvrsti; cha cha cha, salso, bachato, mambo, pop, tango ... Izberemo glasbo, ki nam je všeč, sestavimo koreografijo in že plešemo – pri tem pa uživamo, se sprostimo in naredimo hkrati še nekaj za svoje telo in zdravje.

  Na začetku Plesalnice se plesno ogrejemo, potem pa se naučimo preproste koreografije na znane skladbe in zaplešemo.

 • 14.45

  2

  Telesno ravnovesje (gibanje, spanje, hrana)

  Tanja Želj

  Profesorica športne vzgoje in trenerka pilatesa

  Prikaži več

  Vse živo ves čas stremi k ravnovesju. V človeškem telesu so slikoviti prikaz dobrega ravnovesja žleze z notranjim izločanjem, ki izločajo hormone. Vrednosti hormonov morajo biti vsaj v sredini referenčnih vrednosti, da smo zdravi. Ravnovesje rušimo z nezdravim načinom življenja in dela. Prvi korak k dobremu telesnemu ravnovesju je zagotovo dobra osnova, kamor spadajo spanje, gibanje in prehrana.


  Na srečanju bomo spoznali kratke, enostavne, a učinkovite napotke, kako poskrbeti za svojo dobro osnovo. Napotke boste lahko takoj uporabili v praksi.

Vzporedni program – PETEK, 20. 5.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Moderator Kongresa ADMA

Mario Galunič

Mario Galunič pravi, da je televizijsko delo njegova usoda in življenje. Na TV Slovenija je začel delati že med študijem kot novinar. Kmalu so ga povabili v razvedrilni program kot voditelja in mu zaupali vodenje družinskih večernih oddaj (Nedeljskih 60, Zoom, Mario, Spet doma, Moja Slovenija, Joker). Do danes je vodil več kot 600 oddaj, a njegovo delo ni samo to. Je tudi urednik oddaj, pogosto pa vodi celotno kreativno ekipo. To počne zelo rad, a televizija ni vse, kar je, kar zna ali zmore. Po izobrazbi je profesor slovenščine in jezikovna izobrazba mu neskončno koristi in pomaga, da je pri svojem delu suveren in samozavesten. To velja tudi za posebne dogodke, ki jih vodi ali povezuje in kjer lahko v polni meri zaživijo vse veščine, ki se jih je naučil v svoji karieri.