mag. Violeta Bulc

Nekdanja EU komisarka za promet

Kuratorka Ecocivilizacije, EU Komisarka za promet (2014-2019), podpredsednica vlade Republike Slovenije, podjetnica, inovatorka, inženirka, popotnica skozi prostor in čas. Radovedna, predana, odprta za novo, vključujoča, zagovornica ljubezni, resnice, sodelovanja, radosti, sočutja. Gradi mostove zaupanja in trajnostnega sobivanja. Trikratna nosilka nagrade FENIKS, GZS za svetovalni projekt leta, 3 nacionalne nagrade za inovativnost GZS; Avtorica treh knjig: Ritmi Poslovne Evolucije (Rhythms Of Business Evolution), InCo/InJo Manifest, The Magic of Contribution. Članica številnih mednarodnih organizacij, odborov in konferenc. Ima tudi črni pas v Tae-Kwan-Do in Hap-Ki-Do. Končano ima šamansko akademijo. V mladosti je bila tudi članica jugoslovanske kadetske košarkarske reprezentance in profesionalnega tima Ježica; kjer je bila slovenska prvakinja v metu kopja.

Čas kliče po prebujanju vseh potencialov

Svet še nikoli ni bil tako povezan kot je danes. Imamo številna učinkovita orodja in modele za uspešno sodelovanje. Informacije krožijo tako hitro kot se oblikujejo. Hkrati, še nikoli nismo bili tako ranljivi, kot smo danes. Kot skupnost, kot civilizacija! Manipulacija, zavajajoče novice, laži so postale nekaj običajnega v javnem prostoru. Sprožajo razgradnjo osnovnih družbenih norm in vrednot.

A narava se ne da. Vedno vzame kar je na voljo in naredi največ kar lahko, brez, da bi iskala popolnost. Deluje po principih uravnoteženja. Na kvantnem nivoju vedno ve, kaj je res in kaj ne. Zato se danes v poslovne modele, ki delujejo po principu krožnega gospodarstva, kot temelj postavlja notranja resnica: “Delaj tisto, kar čutiš, da je prav”, a se zavedaj modrosti in znanj, ki krepijo tonotranjo resnico.

Zato je pomembno, da skrbimo za uravnotežen in celosten razvoj vseh naših potencialov. Vsak od nas ima 100%talentov in je čudovito, enkratno, neponovljivo bitje. Na srečanju se bomo sprehodili skozi vseh 6 dimenzij človeka, ključnih odnosov, ki obstajajo v (poslovnem) okolju in kako zagotoviti, da delo opravimo z zadovoljstvom in zadoščenjem. Pridite z nasmehom v srcu!