Katja Gaber Vodopivec

Fizioterapevtka

Katja Gaber Vodopivec je strastna zagovornica gibčne hrbtenice in dobrega počutja v lastnem telesu. Mami dvema najstnikoma, ljubiteljica sončnih zahodov, dipl. fizioterapevtka in Pilates Coach, ki vas spet poveže z vašim telesom in vašimi mislimi.

V 16 letih dela v domu starejših občanov, od tega 11 let na vodilnem mestu, večinoma sede pred računalnikom, je zelo dobro občutila kakšne negativne posledice imajo na celoten kolektiv, na kakovost opravljenega dela in zadovoljstvo vseh vpletenih imajo bolečine zaposlenih. Zato zadnja 4 leta kot samostojna podjetnica čas, znanje in energijo namenja svojemu poslanstvu: osveščanju in učenju ljudi, ki pri delu večinoma sedijo ali dolgo stojijo, kako si lahko pomagajo sami. Je avtorica številnih člankov na to temo, uspešno izpeljanih delavnic v podjetjih in gostujoča predavateljica na Fakulteti za aplikativne vede.

Skrb za telo pri sedečem delu

Sedenje je tisto, ki lahko vpliva na učinkovitost pri našem delu, na kreativnost, odnose in uspeh posameznega projekta, če mu seveda to dovolimo. A ni potrebno, da smo zaradi sedečega dela in gledanja v računalniški zaslon na koncu delavnika utrujeni in brez energije. Spoznali bomo kar nekaj zelo uporabnih, enostavnih in hitro delujočih trikov, ki jih lahko takoj vključimo v svoj delovni dan.

Pisarniška razgibalnica – sede na stolu do telesa, ki vas podpira pri delu

Delo na računalniku ali s pisalom v roki vas prej ali slej potegne v prisilno držo, v položaje, ki za vaše telo niso prav nič prijetni. Že med delovnim časom običajno traja več ur, sedenju pa se ne izognemo niti v prostem času.

Čaka vas praktična delavnica, kjer boste začutili na lastnem telesu, kako lahko na hiter, enostaven in zelo učinkovit način poskrbite zase kar med delom. Na pisarniškem stolu, v običajnih oblačilih, brez dodatnih pripomočkov.

Ta praktična izkušnja lepo dopolnjuje sobotno predavanje ‘Skrb za telo pri sedečem delu’. S Kongresa ADMA boste odšli pripravljeni na vse nadaljnje sedeče podvige!