Grega Avgust Sušnik

Zdravnik, specialist medicine dela prometa in športa

Grega Avgust Sušnik je zdravnik, specialist medicine dela prometa in športa. Kot zdravnik se skoraj celotno kariero ukvarja z zdravjem zaposlenih v praktično vseh gospodarskih panogah, s čimer je pridobil širino in vpogled v vse nivoje in tipe delovnih organizacij.

Poleg dela v ZAP FITCORP si delo popestri z dežuranjem na urgenci, v prostem času pa kot organizator in predavatelj aktivno sodeluje na številnih strokovnih posvetih in kongresih, tudi preko meja domovine. Piše prispevke za strokovne zbornike in soustvarja učbenik Rdečega križa Slovenije za prvo pomoč v delovnih organizacijah. Je funkcionar v Slovenskem zdravniškem društvu in član Odbora za osnovno zdravstvo na Zdravniški zbornici Slovenije.

ALI VAM NA DELOVNEM MESTU TIKTAKA ALI BIJE?

Ste se kdaj zalotili, da se vam ob misli na delo pospeši srčni utrip, ali ste imeli kdaj občutek, da vam pri delu tiktaka življenjska ura? Ste se vprašali, ali je to dobro ali slabo? Posel in zdravje nista popolnoma neodvisna, pogosto se prepletata. Tako kot na poslovanje, tudi na zdravje vpliva več dejavnikov, na nekatere vplivamo lažje, na druge težje. V ekonomiji imamo več kazalnikov učinkovitosti, jih imamo tudi v medicini? Kakšen bi bil KPI zdravja?