Dr. Leja Dolenc Grošelj

Specialistka nevrologije in strokovnjakinja za medicino spanja

Izr. prof. dr. Leja Dolenc Grošelj dr. med. je specialistka nevrologije in evropska strokovnjakinja za medicino spanja, vodja oddelka Cerebralne diagnostike na Inštitutu za klinično nevrofiziologijo UKC Ljubljana in vodja Centra za motnje spanja. Kot izredna profesorica na Medicinski fakulteti v Ljubljani poučuje na dodiplomskem in doktorskem študiju, je soustanoviteljica Evropske poletne šole spanja in enovitega Evropskega magistrskega študija somnologije pod okriljem Evropske zveze za spanje.

Prof. Dolenc Grošelj je avtorica številnih znanstvenih člankov in publikacij s področja spanja, ter soavtorica evropskih smernic za obravnavo in zdravljenje različnih motenj spanja, kot so nespečnost in prekomerna dnevna zaspanost. Poleg kliničnega in raziskovalnega dela je aktivna tudi na področju promocije zdravega spanja.

S spanjem do višje storilnosti

Kako spanje pripomore k boljši delovni storilnosti? Se naspani samo bolje počutimo ali tudi lažje razmišljamo? Izvedeli boste, da spanje ni pomembno zgolj za telesno zdravje in uspešno delovanje imunskega sistema, temveč je ključnega pomena za dobro čustveno počutje in duševno zdravje, saj nam pomaga pri obrambi pred stresom, depresijo in tesnobnostjo.