dr. Dmitriy Kopina

Predavatelj, trener in coach

Dmitriy je doktor ekonomskih in poslovnih ved, z več kot 30 let izkušenj pri vodenju, organiziranju in izobraževanju v različnih domačih in mednarodnih poslovnih okoljih. V zadnjem času je njegova velika strast izvajanje  izobraževanja odraslih, doma in v tujini, v obliki izkustvenih delavnic, večdnevnih odmikov in coachinga. Je certificirani mednarodni trener nenasilne komunikacije s strani centra CNVC (ZDA).

Dmitriy kot svoje poslanstvo soustvarja svet, v katerem bi se večina izmed nas zjutraj zbudila z navdihom, na delovnem mestu z vsemi svojimi potenciali doprinesla k uspehu podjetja in se hkrati počutila varno, ustvarjalno in učinkovito, domov pa bi prišli zadovoljni in izpolnjeni.

Povezovalna komunikacija v poslovnih odnosih

V naši kulturi odnosi pomembno vplivajo na kvaliteto našega življenja. Poslovni ali profesionalni odnosi, kot jih tudi imenujemo, pogosto vključujejo dejanja in besede, ki jih v osebnih odnosih ne uporabljamo. Smo v poslovnem okolju res drugačne osebe, se vedemo in govorimo drugače, kot to počnemo sicer? Je potrebno, da so poslovni odnosi res tako drugačni? Dotaknili se bomo 5 mitov o poslovnih odnosih: (1) Čustva ne sodijo v poslovno okolje, (2) Poslovni odnosi so drugačni od osebnih, (3) V kriznih situacijah se je neodgovorno počutiti radostno, (4) Vzeti si čas za dobro počutje in kvalitetne odnose zmanjšuje poslovno učinkovitost, in (5) Cilji in potrebe organizacije so pomembnejše od osebnih. V interaktivnem predavanju bomo iskali konkretne rešitve, kako v poslovne odnose vnašati avtentičnost, sočutje in iskrenost. Kako v cilje organizacije vključevati vse zaposlene, njihove vrednote in potrebe, hkrati pa spodbujati učinkovitost in uspešnost. Raziskovali bomo, kaj je v moji moči, da kot posameznik spreminjam poslovne odnose svoje organizacije.