Aleksander Bohinc

Sommelier III. stopnje

Aleksander Bohinc je je sommelier III. stopnje, vodja izobraževanj in predavatelj ter direktor Borbona catering d.o.o. Preden je prevzel direktorsko mesto je bil je vodja gostinstva v hotelu Toplice v Termah Čatež in pomočnik direktorja za gostinsko dejavnost v Premogovniku Velenje in v Leku. Napisal je več strokovnih člankov iz področja sommelierstva in je večletni predavatelj za področje gostinstva – strežba. Zaključil je tudi WSET 2. stopnjo, Pokuševalec vina in proizvodov iz vina.

Je soustanovitelj in direktor šole SOMMELIER MASTER, ki prinaša sodobna znanja s področja vina, kulinarike in žganih pijač ter sedemkratni dobitnik zlate medalje iz sommelierstva v poznavanju slovenskih in tujih vin.

RITUALI ZA UTRJEVANJE POSLA: KULTURA OMIZJA IN VINSKI BONTON

Spoznali boste pomen in potek poslovnega obroka s poslovnimi partnerji. Ključne vsebine bodo temeljile na organizaciji poslovnega obroka, poznavanju in pravilnemu ujemanju vin z jedmi ter uporabi inventarja na omizju. Spoznali boste bonton pri mizi in ključne elemente, ki jih mora obvladati dober gostitelj pri poslovnem obroku.